Patois Bible coming soon. . .

...and while they are at it...might as cheep they begin translating jamaican law books into patois.

Bloody 'ell--why stop there. Jamaica should have it's official language of commerce in Patois.

I guess patois can be conjugated like english. Yes?

and what if it can't?!?

Sign of the times

As I read this post I thought about a funeral I went to recently where a lesson was read by an individual from her iPhone, I saw her do it and wondered how times have changed, do we even need the paper bible anymore?

What would have really freaked me out was if she read it from the iPhone in patois

Den a dibby-dibby language dat!

Not to mention if de language use whole heap a double-wud!

I think it can.................

Me nuh know if any conjugation inna dis, but me love it!

---------------------------------------------------------------------
              Dry-Foot Bwoy, by Louise Bennett

Wha wrong wid Mary dry-foot bwoy?
              Dem gal got him fi mock,
              An when me meet him tarra night
              De bwoy gi me a shock!
              Me tell him seh him auntie an
              Him cousin dem sen howdy
              An ask him how him getting awn.
              Him seh, 'Oh, jolley,jolleyl'

Me start fi feel so sorry fi
              De po bad-lucky soul,
              Me tink him come a foreign lan
              Come ketch bad foreign cole!
              Me tink him got a bad sore-troat,
              But as him chat-chat gwan
              Me fine out seh is foreign twang
              De bwoy wasa put awn!
              For me notice dat him answer
              To nearly all me seh
              Was 'Actually', 'What', 'Oh deah!'
              An all dem sinting deh.
              Me gi a joker de gal dem laugh;
              But hear de bwoy, 'Haw-haw!
              I'm sure you got that bally-dash
              Out of the cinema!'
              Same time me laas me temper, an
              Me holler, 'Bwoy, kirout!
              No chat to me wid no hot pittata
              Eena yuh mout!'
              Him tan up like him stunted, den
              Hear him no, 'How siiley!
              I don't think that I really
              Understand you, actually.'
              Me seh, 'Yuh understan me, yaw!
              No yuh name Cudjoe Scoop?
              Always visit Nana kitchen an
              Gi laugh fi gungoo soup!

'An now all yuh can seh is "actually"?
              Bwoy, but tap!
              Wha happen to dem sweet Jamaica
              joke yuh use fi pop?'
              Him get bex and walk tru de door,
              Him head eena de air;
              De gal-dem bawl out affa him,
              'Not going? What! Oh deah!'
              An from dat night till tedeh, mah,
              Dem all got him fi mock.
              Miss Mary dry-foot bwoy!
              Cyaan get over de shock!

"....well--actually...oh dear...!!!"

yuh haffi start somewhere.....eventually yup...why not?

english is the only language that has conjugation by the way? why would it have to be conjugated "like english"? is english?

Why don't you start to translate Jamaican law books into patois?

Do we have law books written in papiamento?

same reason why i am not a part of the JTB.

...a dough nowe*...do they...?

*know