Dem balla nowadays saff bad...

• Dem balla nowadays saff bad...

compare any ah di long time balla dem to nowadays balla, an di teacha dem from way back run tings an it not eben close. Look how much wicked balla di deh bout. Any one ah dem teacha side destroy any ah dem yah side nowadays easy, wid all ah di nowadays ballah pan one side (like a select eleven). From Defence to midfield, weh a real midfield general like Revelino, Platini, Matheaus (sp) deh, or a strikah like Klinsman, Ronaldo or Berkamp or Defence like leblanc, Desai (sp) Gentile or Junior deh.
    Ball nowadays saff bad bad fi true. Dem ballah yah need fi guh back an look pan dem long time teacha, an si how man teacha up ball. Most ah dem ballah yah ah joke wi di ball works. Ongle ting man interested inna is juggling tricks, whappn to tricks pan di grung. Dem kyaan eben dribble an beat two man. Sad fi true. Most team a just dat, a team ah average ballah, nuh ballah fi change a game wid ah likkle sumpn. Dis yah a get from bad to worse now. Gi game a starve from ball skills pan di grung ah dis yah worl cup bring it to light big time.

AGREE is pure journeyman out deh.

Yeah man the world cup look like the European cup to rhatid.

No flair. No man inna middle a leave man standing and no man a tear off nuh short cause them can't hold a man and the big baller them like Rooney, Ribbery, Ronaldo etc all look ordinary.

Have to agree wid you. Most of the games so far have been boring to be honest.

Back in the day you watch World Cup game and den you go outside wid you bredren dem a try imitate the wikid play dem . Me nuh see nutten so far worth talking bout.

Is like seh we better than most of them! LoL

Maybe they should be emulating us!

Lazie them nah go tell you that the game faster rah rah.....

the fifa refs are to be blamed for killing the game... what incentive players have for remaining on their feet if as 'a puff of wind' as the commentator said today about christian ronaldo blow they fall to the ground...

real ballas elude tackles and either make pass or tek shot... christian ronaldo is a baby... one of the worst offenders of diving... enjoy the most protection from the refs...

then the likes of ronaldinho and riquelme are not at the world cup... those are two skillful players missing...

FIFA refs have not killed a thing, prior to the Ivory Coast game the refereeing was excellent and the BEST part is that they have been yellow carding people for simulation.

hold on deh... i am talking in general terms about the players skill level, not exclusive to this world cup...

myyout said:
                  Gi game a starve from ball skills pan di grung ah dis yah worl cup bring it to light big time.
                  i agree with your statement:
                  prior to the Ivory Coast game the refereeing was excellent and the BEST part is that they have been yellow carding people for simulation.
                  for the past 8 yrs fifa has encouraged refs to call a foul and issuing yellow cards for the simplest of tackles... players will go down, writhe in pain in an effort to gain an advantage instead of standing up and make spectacular plays... that is what is missing from football... the talent is there, they just don't allow themselves to continue through to make the spectacular plays...

Not Messi...the man take tackles...hop step and jump..only after 3 hard tackles he may down...well in his one game so far...

Thing is the present game is much faster and requires a higher level of fitness that those of old...typical MIDFIELDER baller cover ABOUT 6-7 miles per game...

Analysis of the distances covered by first division Brazilian soccer players obtained with an automatic tracking method.

http://www.thefreelibrary.com/Analys.....-a0168872786

Done see dat and thas why Brasil is going to take it. Bout spain an short pass, wha dem know bout short pass? cho joke ting

It comes from the robotic ball encourgaed at the club level. These strikers aren't even acrobatic. Klinsman would win the golden boot here with ease.
                        wont even mention pele et al. Now you see why R9 and rivaldo could instrument a win. If you pull Diego aside in privacy; he will tell you it's a headache to watch most of these players.

This WC is missing Zizou. He was that spark that made the last WC entertaining. We all remember how he made Brazil look like the reggae boyz, right Jawgey? Damn that was a game. still have dat on DVD. Di man mek Ponaldo, Ponaldinho, Cafuul, Kaka faawt and di gang shame.

Nuh bodda bring up that game. That whole world cup by Ronaldo and Adriano is one of the most disgraceful sell outs in the history of the world cup. The two man dem drunk on the field to rhatid. Mi member one play the ball go one step to the right of Ronaldo and him just watch it and look back on Kaka like him a seh "you expect mi fi move" LOL

why whenever Brazil lose unnuh call it sell out? same so man used to say dem sell out WC 98 to France. di man dem jus neva good enough. bout sell out. man, have a seat! when unnuh get knock out this WC cup please nuh use dat excuse again, it played out.